"I dag jeg erindret noget merkeligt"

torsdag, juli 07, 2005

To og halv fems

92 med andre ord. Fire og et halvt snes, og to til. Ja, det blir jo nittito det. Sannelig, blir det ikke nittito. Jomen sa jeg smør! Nittito er det og nittito blir det. Fire hele snes og et halvt snes pluss to små er og blir nittito.
Hvorfor har de så fordømt vanskelig for å si nittito? Jeg mener, våre danske nordiske naboer. Hvorfor skal det sies på slik en innviklet måte? Joda, det er fullt forståelig i utgangspunktet, dette tallsystemet. Det er herlig logisk, sant å si! Fire snes er fire ganger tjue. Pluss et halvt snes som, logisk nok, blir ti. 80+10+2=92=to og halv fems. Ikke spør meg hvorfor de gjør det, det aner jeg ikke. Resten av norden, så vel som verden gjør det enkelt. Derfor synes jeg at det er en viss sjarm over det. Ikke bare det, men Danmark, dansk og dansker er sjarmerende.

Jeg jobber for tiden på Rønbjerg feriecenter som ferievert for Color Line. Det betyr at jeg ønsker Color Lines gjester hjertelig velkommen med vaskekte riksmålsdialekt. Ikke stort mer enn det. En bedagelig jobb. Jeg får pent betalt og har en egen splitter ny Ford Fiesta til låns.
Det er ingen store anstrengelser, bortsett fra de treningsøkter jeg pålegger meg selv. Har lest ut to bøker så langt. "Markens grøde" av Hamsun og "Innocentia park" av Ambjørnsen, og har nå begitt meg ut på Paulusbrevene og innføring i grunnleggende musikkteori.

Jeg trives veldig godt i ensomheten her. Får slappet av og bygd meg opp etter et år med altfor mye arbeid og stress.

Jeg savner familien min, jeg savner dere, mine venner og jeg savner deg, min kjæreste Solveig.

Jeg håper dere alle har det bra, og ville sette stor pris på livstegn fra dere.

Koz og klemz

15 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hei kjære!
Håper du har det bra i Danmark, ser sånn ut ihvertfall!
Her hjemme skjer det ikke mye. Jobber ræva av meg på caféen, gøy-gøy jobb, men fryktelig slitsom til tider! Skal nedover til sørlandet neste uke. Ned til den nye leiligheten min... Blir så fantastisk stas. Prøve å få feira bursdagen til Stine også!
Gleder med så sinnsykt til høsten, Kristoffer! Vi skal gå i samme klasse igjen!!! Ha det utrolig bra så legne... Love Sleva

torsdag, juli 07, 2005 12:28:00 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

ØY nå må du gjette hvem dette er.... Litt artig å lage en liten quizzz for dæ!! (bare ett spm...)
Gøy å høre litt fra deg. Er blitt så lenge siden nå... æ jobber å jobber å spiller å spiller.... Så det blir ansgar på deg neste år? STUDERE MUSIKK???? FLINKIS!!!!!!!! Men det er bra jobba! når kommer du til vårt kjaere norge?

Okei, hvem er jeg??

søndag, juli 10, 2005 12:33:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

hei kjære

ambjørnsen sier du... Du overrasker meg. Men hvordan var den boka? Har ikke lest den og trenger litt lektyre i sommer. Selv har jeg lest maskeblomstfamilien(saabye christensen) og doppler(navleloe), og holder nå på å fullføre jubel av saabye. Jubel er bra sålangt. Tror du vil like den.

Ellers er det godt å høre at du har det bra.
Selv er jeg litt usikker.

mandag, juli 11, 2005 1:26:00 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Hei Georgh!
Vil bare være den altvitende mannen jeg er, og "rette" på deg:)
Angående det danske, kompliserte/sjarmerende tallsystemet. -De er ikke de eneste i verden som gjør det vanskelig for intetvitende turister. Franskmennene har også en greie gående...Jeg tar utgangspunkt i tallet 99.
En franskmann vil da si (på godt fransk): "quattre-vingt-dix-neuf". (Quattre=4, vingt=20, dix=10, neuf=9) Det de da sier er 4x20+10+9=99! Fantastisk, ikkesant!?! Dette er sånn ca. alt jeg lærte iløpet av 5 år med fransk, og det føles godt å endelig ha fått brukt det ved én anledning.
Takk for meg!
Stian

mandag, juli 11, 2005 2:25:00 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Kjære anonymous. Den der var skikkelig vanskelig!
Ut ifra begynnelsen "øy" kan jeg anta at du er fetteren min Arve.
Men det lukter litt trønder/nordlending- dialekt av de personlige formuleringene, "æ" og "dæ". Da tror jeg fort det er kjæresten min, Solveig,også fordi det er så mye jobbing og spilling i bildet.

Var jeg i nærheten?

mandag, juli 11, 2005 6:23:00 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Kjære bjørnen min!
Innocentia park var helt ok. Overrasker jeg så veldig? Hm, det var overraskende. Jeg har hestekuk (les: maskeblomst) liggende i Kr. sand. Glemte å ta den med. Argh! Men fikk lånt "...Vittula" av pappa og "Snø vil falle..." av mor, så nå skulle jeg få en litterær sommer.

mandag, juli 11, 2005 6:31:00 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Nei, du æ dessverre litt på villspor her...... men lykke te mæ fortsettelsen!

mandag, juli 11, 2005 10:19:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

æ tror det e klompen

tirsdag, juli 12, 2005 10:02:00 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Kuk!!
Den burde jeg ha tatt! I og med at det var så mye snakk om flinkis. Jaja.. Tenkte i går natt at det kunne også være John Even, min tidligere romkamerat. Men det var det altså ikke. Ble litt blendet av disse "dæ", "mæ" og "æ". Det var koslig å høre fra deg onkel Eivind! Hils mor og si tusen takk for hjelpen. Koz-koz

tirsdag, juli 12, 2005 12:46:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

Er det klompen?

Jeg var ikke sikker jeg...bare tippa litt lizzom.

tirsdag, juli 12, 2005 6:54:00 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

COOLIO!!!!!:D

tirsdag, juli 12, 2005 7:53:00 p.m.

 
Blogger Torjus said...

Jasså så du har solgt sjelen din til kapitalismen! Ja, ja det er håp for andre også ;) Markens grøde ja. er den verdt en les? Kan forøvrig anbefale både davinci koden og Engler og demoner som vil gi deg mye å gruble over. Har forøvrig også bestillt ringens ende. Ha det hyggelig i danmark.

ps: Skjønte det var HEL med en gang, (nesten)

tirsdag, juli 12, 2005 8:14:00 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

"det du oppsummejej ej kojjekt!" HEL in the house

tirsdag, juli 12, 2005 11:35:00 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Kjære herr bankrotte. Har ikke solgt sjelen min siden en gang i mai. Og så til kapitalismen, da gitt! Hvordan trakk du den konklusjonen?
Jaja. Livet er fortsatt greit i Danmark, takk som spør!

onsdag, juli 13, 2005 3:41:00 p.m.

 
Blogger Torjus said...

Ikke for å kverrulere, men Color Line er vel et korrumpert selskap med billig utenlandsk arbeidskraft og stadige stigende skatte subsidier. Hvis du ikke kaller det kapitalisme nei da vet ikke jeg, men det er vel kanskje greit så lenge de sponser en staion eller 3. Neida, kos deg videre!

søndag, juli 17, 2005 8:35:00 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home