"I dag jeg erindret noget merkeligt"

torsdag, juni 02, 2005

Regarding philosophy

Jeg fikk min første ordentlige filosofiske åpenbaring i dag. Håper at den kan bidra til litt aktivitet i deres korrumperte hjerner.

"Natten er intet annet enn en fortsettelse av dagen. Følgelig eksisterer den ikke i seg selv, men virker som en illusjon av forandring i noe uforanderlig."

6 Comments:

Blogger Torjus said...

Tja, noe rett er det sikkert. Hadde vår herre kalt natten for "fjert" og dagen "promp" hadde vi nok kaldt det det. Men det med natten er jo regulert av jordens rotasjon er er følgelig ikke noe illusjon.

onsdag, juni 01, 2005 10:02:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

torjus:
Han er på det filosofiske diskusjonen, ikke den naturvitenskaplige. Der hadde nok ditt argument vært godt. Her, derimot, er argumentet ditt verdt null. Men den setningen din om vårherre hadde falt i grus der.

Tilbake til saken. Jeg ser fremdeles ikke helt tankegangen din. hehe. Men hvorfor ikke omvendt? At dagen er en fortsettelse av natta. Neidu...jeg greier ikke oppnå samme fascinasjon over dette emnet som du gjør. Beklager. Koz og gonatt

torsdag, juni 02, 2005 3:38:00 a.m.

 
Blogger fjalsett said...

Dere kom med akkurat de kommentarer jeg ønsket for å fortsette min tankerekke! Det er tydelig at jeg tar utgangspunkt i dagen som det første opprinnelige. Dette fordi jeg er av den oppfatning at verden er skapt i positivitet, videre er dagen den positive halvdel av døgnet. Jordens rotasjon er det som skaper illusjonen. Det er ingen illusjon at det blir mørkt. Men det er en illusjon at dagen forsvinner over i noe nytt.

torsdag, juni 02, 2005 10:16:00 a.m.

 
Blogger Torjus said...

Men skrur vi på lyset eller skrur vi av mørket?

torsdag, juni 02, 2005 6:41:00 p.m.

 
Blogger fjalsett said...

Vi nærmer oss, Ledaal! Dette liker jeg! Min ide er at tanken om lys og mørke er det som slører våre sinn. Med slike logiske fenomener, som får oss til å dele inn tiden, oppstår begrepet natt, selv om natten i seg selv ikke eksisterer. Vi gir natten en kunstig eksistens basert på den erfaring vi har gjort oss tidligere om solopp- og solnedgang.

torsdag, juni 02, 2005 9:36:00 p.m.

 
Blogger Torjus said...

Men er det ikke slik at den regjerende konformitet hele tiden bestemmer gjeldene konsensus, og dermed at vi selv er skyld i vårt sløvet sinn?

fredag, juni 03, 2005 12:00:00 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home