"I dag jeg erindret noget merkeligt"

onsdag, april 27, 2005

Fornuftsfrø

På tide med fornuftig snakk. Inspirert av Bjørnar's blog fikk jeg den nødvendige "dytten i ryggen" til å realisere tanken om et dyptpløyende skriveri.
Jeg er for tiden opptatt med så mye. Blant annet leser jeg til examen philosophicum.
Dette har ledet mitt sinn på spennende stier. Inspirert av Platon prøver jeg å definere HVA Gud er. Særdeles vanskelig i all sin enkelhet. Jeg kom opp med konklusjonen, (med utgansgspunkt i Thomas Aquinas tanke om at Gud ikke er legemlig),: "Gud er så liten som han er stor." Dette må ikke i første omgang tolkes i fysisk forstand. Ideen bak konklusjonen er at Gud er et vesen med ubegrensede evner, en fullkommen form. Intet ved en fullkommen form kan bestrides i hverken sin storhet eller sin enkelhet, ergo er vesenet tilsynealtende uendelig stort om det føles aldri så lite i tilstedeværelsen.

Dette var sabla gøy. Håper på kommentarer her.

"Si fallor sum- hvis jeg tar, feil finnes jeg" Augustin

6 Comments:

Blogger Bears Island said...

*host* hvem bryr seg *host*
Uansett så setter jeg pris på at du er inspirert av meg.

onsdag, april 27, 2005 8:28:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

Forresten. Hvorfor ikke begynne i den andre enden. Hva er ikk gud? Bruke eliminasjonsmetoden... Sitter forresten å hører på hail to the thief. Tørka støv av den for et par dager siden. HERLIG. Håkon Eivind kategoriserte det som syre-pop. Den likte jeg meget godt. Regner ikke med du liker den siden den insinuerer bruk av illegale midler i komponeringsprosessen. Men hva med paranoia-pop? Den kom jeg med... Den likte jeg også. Hmmm... Ha en trivelig dag. JEg har har eksamen imorra. kos.

torsdag, april 28, 2005 3:39:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

why so green
and lonely

torsdag, april 28, 2005 3:40:00 p.m.

 
Blogger Torjus said...

Kjære fjalz, jeg kan ikke annet enn gratulere den enkeltheten du utrykker med din utalelse. Den omfatter allt. Gud er stor, ingen over ingen ved siden! :D

torsdag, april 28, 2005 8:20:00 p.m.

 
Blogger Bears Island said...

må si at det skjer lite her for tida.

mandag, mai 09, 2005 12:26:00 a.m.

 
Blogger Bears Island said...

prøvde til og med å ringe deg for å se om du er i live. Du tok den ikke, men nico bekreftet at du var i live med å sende noen bilder fra konserten din på fredag.

mandag, mai 09, 2005 12:27:00 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home